0

Una (reiterada) proposta: recuperem el CAT!

D’una banda, ens trobem que, de cara al curs vinent, l’Institut Guillem de Berguedà necessita més espai (havent d’aplicar les mesures anticovid). De fet, fins i tot sense Covid el centre quedava ja petit. Resulta, però, que davant seu hi ha un edifici fantasma: el Centre d’Acollida Turística (CAT).

D’altra banda, tenim que: 1) l’Ajuntament de Berga no té com a prioritat portar els serveis a l’edifici del CAT (valdria 100.000€) per a què sigui plenament operatiu; 2) l’Ajuntament té més locals a la seva disposició que no pas els que necessita; i 3) l’edifici del CAT porta 10 anys sense utilització i degradant-se.

Conclusió: estaria bé que l’Ajuntament cedís el CAT (que no necessita, i que no pot acabar) al Departament d’Ensenyament per a què aquest el posés en marxa (assumint la inversió que falta) i li donés un rendiment. Convertim el problema en solució.

Per cert, aquest equipament -el CAT- va costar 1 milió d’euros, i va aterrar a Berga sense que ningú l’hagués demanat. Va ser iniciativa de la Generalitat, però de seguida aquesta se’n va desentendre i va traspassar el mort -mai millor dit- a l’Ajuntament.

PD: Certament, fins i tot si les administracions es posessin avui d’acord, al setembre el CAT no estaria a punt per a l’ús de l’Institut. Però després de 10 anys de mirar cap a un altre cantó, ja és l’hora que les institucions posin fil a l’agulla (a més, la idea aquesta no és pas nova; si s’hagués dut a terme abans, ara ho agrairíem). En tot cas,  com més aviat ens hi posem, més aviat tindrem el CAT disponible, i no li faltaran aplicacions possibles. Per contra, com més tardem, més gran serà el problema, perquè els edificis descuidats es malmeten ràpidament.

Deixa una resposta

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.