0

Una discriminació amb conseqüències

No entenc per què existeixen ajuts de la Generalitat per a cursar estudis universitaris per als alumnes de l’Alt Pirineu, l’Aran i el Solsonès (cosa que em sembla molt raonable: aquests joves s’han de desplaçar o canviar de residència per a fer estudis superiors, i això encareix notablement el cost d’estudiar respecte als que no necessiten fer-ho perquè tenen els centres universitaris prop de casa), però en canvi no poden accedir a ajuts semblants el jovent del Berguedà, el Ripollès o la Garrotxa, que també són comarques de muntanya.

Aquesta no és una situació nova, sinó que ja fa anys que dura, i suposa una discriminació evident per als estudiants de les esmentades comarques. I el pitjor és que es tracta d’una discriminació que acaba tenint conseqüències: el percentatge de població major de 10 anys amb títols d’educació superior és del 20,8% al Barcelonès, mentre que al Berguedà és només del 12,6% i a la Garrotxa del 13,2%, per posar un exemple.

Si el nivell educatiu de la població és un factor important del desenvolupament territorial, amb aquest tipus de greuge comparatiu estem posan les bases per a què la desigualtat entre el centre i la periferia de Catalunya creixi encara més en el futur.

PD: No veig que cap grup parlamentari plantegi aquesta qüestió en el debat de pressupostos de la Generalitat que actualment està tenint lloc.

Deixa una resposta

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.