0

Manual para el liderazgo local

LlibreliderazgoMANUAL PARA LIDERAZGO LOCAL

Biarnés, Antoni, (aut.)

Bayer Hermanos, S.A.

1ª ed., 1ª imp.(10/2004)

296 páginas; 21×16 cm

Idiomas: Español

ISBN: 847028357X ISBN-13: 9788470283574

Encuadernación: Rústica

Aquest és un llibre que em va encarregar l’editorial Bayer Hnos  per al mercat espanyol i llatino-americà i que té per objectiu proporcionar orientacions i elements de reflexió a les persones que han d’exercir qualsevol forma de lideratge polític a nivell local.  És una eina, doncs. I parteix d’una fórmula simple: la tasca del governant consisteix en transformar la seva comunitat tot mantenint el suport popular que li permet seguir fent coses i recabar l’ajut de la gent.

Per contrast, queda clar què entenc per “mal governant”: aquell que es limita a administrar l’status quo (quelcom sempre insuficient, però que en plena crisi és a més inadmissible); aquell que pretexta tothora que no té prous recursos (com si no fos part de la seva feina buscar-los i crear-ne); aquell que no és capaç de dur endavant els canvis comptant amb la complicitat de la gent; i també aquell que es limita a satisfer les demandes que li arriben (perquè això acaba sent insostenible i sovint missió impossible -vegi’s el teorema de Condorcet sobre agregació de preferències-).

En resum, la de polític és una feina on s’han de trobar equilibris difícils, i on per sortir-te’n i fer bona feina has de tenir un conjunt molt sòlid de competències i te l’has de jugar. No tothom serveix, per a això.   I si resulta que, a més, els polítics estan mal vistos, reben per totes bandes, no tenen privacitat, se’ls demana dedicació absoluta i reben compensacions limitades, aleshores no és estrany que no hi hagi gaire voluntaris per a la tasca i que no sigui gens fàcil configurar governs de “els millors”.

Deixa una resposta

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.