0

Dues notícies tecnològiques

1. Segons el darrer estudi de l’Institut d’Estadística de Catalunya, el Berguedà queda una mica per sota de les mitjanes de Catalunya en tot allò referent a l’ús de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació). Per exemple, si l’ús d’internet de la població catalana se situa –dades 2013- en el 79,8% (molt semblant als nivells europeus), al Berguedà aquest percentatge és del 77,8%; si la tinença de telèfon mòbil és del 96,1% a Catalunya, a la nostra comarca és del 94,2%; si el 70,9% de catalans disposen de banda ampla, només el 69,9% de berguedans en gaudeixen; si al Principat el 82,5% de la gent ha fet ús d’ordinadors alguna vegada, a la comarca la xifra és del 81,3%; i si els berguedans que tenen correu electrònic són el 65,1% del total, en el cas dels catalans són el 68,6%.

En altres aspectes –com la tinença d’ordinadors a la llar, o les compres a través d’Internet- estem més igualats. Finalment, en alguns ítems fins i tot anem lleugerament per endavant: connexió a Internet (73,7% Berguedà – 72,2% Catalunya –però 79% a Europa!-) ; i incidències amb els proveïdors d’Internet (se suposa que en patim menys: 13,7% contra 19,9%).

No són mals resultats, però el marge de millora és clar, més enllà de les comparatives i tot. Seria bo, doncs, treure la pols, actualitzar i acabar d’implementar el Pla Director per a la Societat del Coneixement que es va fer en el seu dia. Sobretot perquè estem parlant d’un tema clau per al present i el futur del territori.

2.  La Universitat Autònoma de Barcelona ha analitzat els webs dels Ajuntaments catalans, i els ha avaluat des del punt de vista de la qualitat i la transparència. La web municipal de Berga ha aconseguit un 41% d’indicadors positius, puntuació que encara no la qualifica per rebre el segell Infoparticipa (un reconeixement a la comunicació pública local que actualment només tenen 48 Ajuntaments catalans –cap d’ells del Berguedà-). Val a dir que Berga queda per sobre de la mitjana catalana (que és del 29% d’indicadors positius) i que ha millorat posicions respecte a l’estudi anterior de la UAB (passant de 32 a 41 punts). Tot i així, cal continuar progressant en aquest terreny i situar-nos aviat entre els Ajuntaments capdavanters de Catalunya. Tenir una web més transparent vol dir millor servei i més garanties per als ciutadans.

Deixa una resposta

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.