0

Dimissió com a portaveu del grup municipal

Dijous passat vàrem fer efectiu el canvi de portaveu del grup municipal de Convergència (que en endavant s’anomenarà PDeCat-CDC) a l’Ajuntament de Berga.Cal recordar que el grup s’havia presentar a les eleccions del 2015 com a “Convergència i Unió” (cal especificar, també, que ja no hi havia cap representant d’Unió a la llista). Posteriorment el partit Convergència va deixar de tenir activitat, i en el seu lloc va aparèixer el PDeCat. 

Atès que considero que el més lògic és que parli en nom del Pdecat algú que en sigui membre, i tenint en compte que jo no hi estic adherit, vaig proposar als meus companys regidors que es designés un altre portaveu del grup, i hem escollit unànimament a en Ramon Minoves per a desenvolupar aquesta funció.

Amb tot, no plego pas de regidor: tinc un compromís amb els electors i amb els meus companys de llista, i per tant continuo de regidor i dins el grup fins al final del mandat. D’altra banda, a principis d’any el partit em va demanar quines intencions tenia respecte a les properes eleccions municipals, i ja vaig comunicar que no m’hi presentaria.

Pel que fa a la meva no-pertinença al PDeCat, no m’he plantejat mai formar-ne part. Segurament té a veure amb el fet que, conforme un es fa gran, es torna més exigent (al menys, a mi em passa això, en política), i considero que ni el Pdecat ni cap altre partit han acabat d’entendre els reptes que comporta el segle XXI i les noves maneres de fer política que són pròpies dels nous temps. Dit d’una altra manera, tenim partits del segle XX per a una època nova que exigeix una nova Política (tant en els ‘quès’ com en els ‘coms’ i en els ‘quis’). 

En el futur, tot és possible: el PDeCat ha d’acabar de definir-se, i amb tota probabilitat anem cap a un nou sistema de partits a Catalunya. Sigui com sigui, jo no deixaré pas de “fer política”, perquè per això no cal pas militar en cap formació: n’hi ha prou amb exercir de ciutadà actiu (quelcom moralment obligat en els temps que corren, tant a nivell de país com local i global). Tampoc canviarà la meva manera de ser: sempre he actuat en consciència, coincidís o no amb les directius del partit. 

Vull aclarir que els partits em semblen imprescindibles (tot i que afortunadament ja no són els únics actors en política). Per tant, és bo que siguin forts i que sàpiguen atreure els millors (tant en preparació com en valors). Jo, però, després de 33 anys, ja he acomplert amb la part de responsabilitat que em pertocava. Ara toca renovació.  

Deixa una resposta

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada