http://www.parajumpersbelgium.be https://www.parajumpersonlinesale.be http://www.canadagooseonsale.be http://www.troilus.es http://www.maclorry.be
0

Nadal tot l’any

El Dia de Nadal treu en moltes persones el millor d’elles mateixes, i desperta en molts -creients o no- bons sentiments sincers. En el debat etern sobre la naturalesa humana (en el fons, som bons o dolents? generosos o egoïstes?), Nadal és el dia de la victòria del sobre el Mal, un moment en què ens sentim inclinats a ser més solidaris i compassius, a comportar-nos com a bons veins i ciutadans cívics, i a compartir bons desitjos envers els altres.

No faltarà, però, qui qüestioni la profunditat i robustesa d’aquests nobles sentiments, fent notar alhora que al llarg dels restants 364 dies de l’any la cosa pot anar molt diferent. Nadal seria, llavors, l’excepció que confirma la regla de què al capdavall som interessats, mesquins i materialistes.

Doncs bé, algunes escoles científiques (amb Jeremy Rifkin com a portaveu destacat) sostenen que cada cop és més evident que l’espècie humana és -tant per genètica com per cultura- fonamentalment empàtica, i que la història de la humanitat dels darrers 175.000 anys –des de que apareix el ser humà anatòmicament modern- és la de l’evolució i extensió de la consciència empàtica: la capacitat de posar-se en la pell dels altres, de sentir amb ells i d’actuar en conseqüència, preocupant-nos pels problemes aliens, col·laborant, fent costat. L’empatia seria fins i tot la gran explicació de tot allò de bo que hem aconseguit els Humans sobre la Terra, i l’esperança estaria en què encara anéssim més enlla en el desenvolupament d’aquesta sensibilitat, de manera que la utiitzéssim per a construir comunitats més harmonioses, per a fer arribar arreu el benestar i per a salvar el planeta de la devastació que hi causa la nostra espècie.

Potser sí, I tant de bò que fos així. En tot cas, ja ho veurem, o millor: ja ho viurem (perquè serem nosaltres qui farem que sigui o no d’aquesta manera). Entretant, el que no presenta cap dubte és que Nadal és el gran Dia anual de l’Empatia Humana. I si aquells científics i pensadors tenen raó, potser més endavant, en el futur, tot l’any serà Nadal.

Deixa una resposta

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*