http://www.parajumpersbelgium.be https://www.parajumpersonlinesale.be http://www.canadagooseonsale.be http://www.troilus.es http://www.maclorry.be
0

Les Universitats també s’examinen

M’han convidat a participar en el procés d’acreditació d’una Facultat d’una reputada Universitat catalana. L’acreditació és una espècie d’examen que han de passar i superar totes les institucions d’ensenyament superior. Es tracta d’avaluar els estudis que els centres imparteixen (grau i màsters), revisant-ho una mica tot: des de la idoneïtat dels programes formatius fins als sistemes interns de garantia de la qualitat, passant per la informació pública que ofereix cada institució, l’adequació del seu professorat o els resultats que s’obtenen.

L’exercici és molt complet, i inclou un extens autoinforme inicial del propi Centre, l’examen de molta documentació -s’exigeixen “evidències” (és a dir, proves) de tot el que s’al·lega- i dos dies d’observació sobre el terreny, durant els quals s’entrevisten professors, alumnes, exalumnes, responsables de la Facultat, el Departament i els Màsters, clients externs, etc.

No és cap tràmit per complir l’expedient: l’equip acreditador (=examinador) el composen dos acadèmics d’altres universitats espanyoles, un professional del sector analitzat -en aquest cas, jo mateix-, un estudiant de doctorat i un membre de l’Agència catalana de Qualitat Universitària –que és qui selecciona els membres de l’equip avaluador, dirigeix i acompanya tot el procés, i n’assegura la rigorositat i la imparcialitat.

Penso que està bé que hi hagi aquests tipus de controls externs, tant per garantir als estudiants una oferta formativa d’alt nivell com també per a estimular els centres universitaris a millorar. I quan es tracta de Facultats de titularitat pública, encara és més pertinent, perquè cal que la Universitat sigui transparent, rendeixi comptes a la societat i justifiqui que està creant valor i retornant amb escreix la inversió que s’hi fa.

Deixa una resposta

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*