http://www.parajumpersbelgium.be https://www.parajumpersonlinesale.be http://www.canadagooseonsale.be http://www.troilus.es http://www.maclorry.be
0

Abordant el tema de les desigualtats

Aquesta setmana hem encetat un nou grup de treball al si del Cercle d’Economia, capitanejat pel diputat Carles Campuzano, beneït pel president del Cercle -n’Anton Costas- i format per una vintena d’experts i de responsables d’organitzacions del tercer sector. L’objectiu és analitzar a fons el problema de les desigualtats a Catalunya (que a més de tenir implicacions ètiques i socials, posa en perill la recuperació econòmica), i formular propostes per a la seva correcció.

Hem començat la feina dedicant una sessió de debat al tema de l’educació, amb una ponència inicial de Xavier Martínez Celorrio. Els estudis fets per Celorrio evidencien que el nivell formatiu incideix de forma molt notable en les perspectives de futur de les persones. Per això mateix, tots (famílies, docents, estudiants, administracions…) hem de donar màxima  prioritat al repte educatiu. Si el gran tema quan es tracta de gestionar el present és l’economia, de cara al futur proper allò més determinant és l’educació. Queda dit. Per cert, també els ajuntaments hi tenen alguna cosa a fer aquí, tant pel que fa a contribuir a lluitar contra el fracàs escolar com respecte a propiciar el desenvolupament del talent i la seva promoció.

D’aquesta primera sessió al Cercle em quedo amb dues conclusions. Primera, en el món que ve, tenir només l’ESO serà una condemna a la precarietat, i haver fet estudis de secundària postobligatòria tampoc serà suficient: els nous mínims educatius se situaran en el nivell terciari; caldrà anar pensant com ens ho farem, doncs, per adaptar-nos i preparar aquesta nova realitat.

I segona: els diners no ho són tot. A Catalunya, de l’any 2010 al 2012 (un període en què els pressupostos educatius públics no varen pas créixer), els % de baix rendiment en matèries com el català, les matemàtiques o el castellà van reduir-se sensiblement, senyal que hi ha coses que s’estan fent bé.

Les properes reunions d’aquest grup del Cercle les dedicarem a qüestions com el mercat de treball, les característiques de la nostra fiscalitat, el paper de les transferències econòmiques de l’Estat i les polítiques d’accés a l’habitatge, i la previsió és que en quatre o cinc mesos tinguem a punt un document de recomanacions i mesures a implementar. Quan arribi el dia, les donarem a conèixer.

Deixa una resposta

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*